Solo

Sinds 2010 is Max Greyson actief als spoken word performer. In 2015 werd hij vice-kampioen Poetry Slam van Nederland, waar hij complimenten naar zijn hoofd kreeg als: de lyricus, de muzikale dichter en de vernieuwer van zinnen.

@ Nacht van de poëzie
video-preview
Nòrchestra

Nòrchestra alias 'No Ordinary Orchestra'. Drie jazzers, drie klassiekers en een dichter brengen een eclectische sound als onderlaag voor spoken word en doorgecomponeerde muziek met ruimte voor instrumentale improvisatie.

Clip 'Script'
video-preview
Un-Label

Max Greyson is als scenarist en spoken word performer lid van het danstheaterensemble Un-Label, waarin artiesten met en zonder beperking uit heel Europa voorstellingen maken vanuit nieuwe, inclusieve methoden voor artistiek geïntegreerde toegankelijkheid. Max Greyson schreef het script voor hun productie 'Gravity (and other attractions)', die in 2019 in première ging in de Nationale Opera van Athene en nog steeds door Europa reist.

Trailer 'L'
video-preview
Ni Tjeu ni Maître

Twee vrienden die elkaar al jarenlang creatief bestuiven in filosofische zin. Mathieu Engels een chansonnier zonder scrupules en Max Greyson een volbloed podiumdichter. Ze vormen het gelegenheidsduo Ni Tjeu ni Maître, poëzie en lyriek in een kleinkunstig muzikaal kleedje.

ARType vzw

Max Greyson is zakelijk en artistiek leider van ARType vzw, dat onder meer de voorstellingen BARTóK en Voyeurs in BXL produceerde. Vandaag is ARType partner van Un-Label en Silence Radio voor muziektheater door, met en voor doven en slechthorenden. ARType wil bruggen slaan die de toegankelijkheid van muziektheater verbreden en verdiepen.

Trailer 'Voyeurs'
video-preview
Research

In de onderzoeksprojecten ArtInAD en Speaking Figures aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen ontwikkelt Max Greyson artistieke methodes en tools om een artistieke en dramaturgische toegankelijkheid mogelijk te maken voor blinden en slechtzienden in samenwerking met het departement Dans. Het werkboek ArtInAD is een praktisch toolbook voor artistiek geïntegreerde audiobeschrijving.

Trailer 'Gravity (and other attractions)'
Vimeo Thumbnail